Άλλο ένα θαυμάσιο παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας για θαλάσσια προστασία: νέο ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο στην Ινδονησία

Ένα νέο ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο, το περίφημο Misool Private Marine Reserve, έκτασης 1.220 τετρ. χλμ., ιδρύθηκε στην Ινδονησία. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών καθώς και διάσπαρτων βραχονησίδων και υφάλων, το οποίο το 2005 ήταν απολύτως κατεστραμμένο απο την παράνομη αλιεία και …..

περισσοτερα

Επισκέψιμοι Ενάλιοι Αρχαιολογικοί Χώροι: Στην Ιταλία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχουν ήδη γίνει και λειτουργούν. Στην Ελλάδα;

Διαβάστε μια άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με το άνοιγμα για καταδύσεις αναψυχής των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων Pozzuoli και Baiae της Ιταλίας και τα ευεργετικά αποτελέσματα που η κίνηση αυτή έχει επιφέρει, τόσο ως προς την αποδοτικότητα της προστασίας της Ιταλικής ενάλιας πολιτιστικής …..

περισσοτερα

Έναρξη συνεργασίας για την αναβίωση του κόκκινου κοραλλιού

Ο Τριαιναστέρας σε συνεργασία με τον Ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Coralive.org“, που δραστηριοποιείται ενεργά στην ανασύσταση και προστασία των κοραλλιογενών υφάλων διεθνώς, και με την καινοτόμο Ελληνική αγροτουριστική επιχείρηση “Blunatura” και το καταδυτικό κέντρο “Blutopia” ξεκίνησαν τον Αύγουστο 2016 κοινή …..

περισσοτερα

Εμπλοκή ιδιωτικού τομέα στην περιβαλλοντική προστασία

Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), η περιβαλλοντική Οργάνωση Nature Conservancy, το διάσημο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Cornell, και η Ελβετική τράπεζα Credit Suisse, συνασπίζονται για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην προστασία του περιβάλλοντος και άντληση ιδιωτικών επενδυτικών …..

περισσοτερα

Πρόταση Σχεδίου Νόμου

Η Ένωσή μας κατέθεσε στο ΥΠΠΟΑ πρόταση σχεδίου νόμου μαζί με αιτιολογική έκθεση για την κατάργηση της υποχρεωτικής απόστασης 3 ν.μ. των ΚΠ από ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και της συνοδείας των επισκεπτών-δυτών σε ΕΕΑΧ από δύτες αρχαιοφύλακες ή αρχαιολόγους …..

περισσοτερα

Ίδρυση ΕΕΑΧ Αττικής

Έξι νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι από την Περιφέρεια Αττικής, το ΥΠΠΟ και τους Δήμους Λαυρεωτικής και Μαραθώνα (9/12/2015).      

περισσοτερα

Καταδύσεις στα νησιά μας – Dive in our islands

Συμμετοχή και ομιλία του Προέδρου του Τριαιναστέρα Δ. Μαρκάτου στην παρουσίαση της Διακρατικής Συνεργασίας Καλύμνου (ΑΝ.ΔΩ. ΑΕ), Νομού Λέσβου (Ε.Τ.Α.Λ. ΑΕ) και Κύπρου (ΑΝ.ΕΤ.Ε.Λ.) “Καταδύσεις στα νησιά μας – Dive in our islands” (26/6/2015).      

περισσοτερα

Ανάλυση κόστους-οφέλους

Διαβάστε την πρώτη, του είδους της, Ανάλυση Κόστους-Οφέλους επενδυτικού σχεδίου δημιουργίας Καταδυτικού Πάρκου, που εκπονήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Τριαιναστέρα, βιολόγο-ιχθυολόγο Κ. Κούτση και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάρτιος, 2015).      

περισσοτερα

Ίδρυση ΕΕΑΧ Βορείων Σποράδων

Εγκρίθηκε από το Κ.Α.Σ. και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 119/Β/21-1-2015 η δημιουργία τεσσάρων ακόμα Ενάλιων Επισκέψιμων Αρχαιολογικών Χώρων στις Βόρειες Σποράδες και τον Παγασητικό, στο πλαίσιο του βραβευμένου καινοτόμου προγράμματος «Άνω Μαγνήτων Νήσοι».      

περισσοτερα

Πρόταση δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στην Ιθάκη

Διαβάστε από το blog του φίλου Δημοσθένη Συρμή (http://dimos-syrmis.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html), μια θαυμάσια αναδρομή στην ιστορία της απελευθέρωσης των καταδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και πρότασή του για δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Ιθάκη (2/12/2014).      

περισσοτερα
1 2